Είναι υπεραπλουστευτικό και βασικά ανόητα προβληματικό να πιστεύετε κυρίες μου αυτό: Ότι δηλαδή ένας άνδρας ενδιαφέρεται μόνον για κοψίδια, μπάλα, μπύρα και σεξ!

Αυτά τα κλισέ είναι τόσο διαδεδομένα. Στην πραγματικότητα όμως πολλά από αυτά δεν είναι απλώς λάθος αλλά αντιστρέφουν και την πραγματικότητα. Οι άνδρες δεν είναι μεν και τόσο περίπλοκα όντα, αλλά η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο απλοϊκή όσο θέλετε να πιστεύετε. Όπως όλοι οι άνθρωποι, οι άνδρες έχουν και αυτοί συναισθηματικές ανάγκες. Απλά αυτό το λησμονούμε λόγω των στερεοτύπων περί αρρενωπότητας.

Οι άνδρες έχουν απλές επιθυμίες. Στην πραγματικότητα τόσο απλές που οι γυναίκες συχνά συγχέουν την λεπτή γραμμή μεταξύ στωικότητας ή απόγοήτευσης και έλλειψη επιθυμίας για συνεννόηση.

Αυτά είναι 11 απαιτήσεις που έχουν οι άνδρες σε μια σχέση:

1. Να μπει ένα τέλος στο μελόδραμα

Ο καθένας μπορεί πότε πότε να φρικάρει σχετικά με κάτι που στην τελική εκ των υστέρων φαντάζει τόσο ανούσιο. Αυτό που δεν συγχωρείται όμως είναι οι επαναλαμβανόμενες σκηνές τσακωμού μπροστά σε φίλους και την οικογένεια.

2. Αμοιβαίο ενδιαφέρον στο σεξ

Φυσικα και αρέσει το σεξ στους άνδρες. Αλλά θα πρέπει να αρέσει και στις παρτενέρ τους. Έχουν περάσει οι εποχές που ήταν αδιάφορη η γνώμη της γυναίκας. Κάθε (σωστός) άνδρας θέλει να περναει η καλή του καλά μαζί του. Ειδάλλως μια σχέση θα κλονιστεί και θα επέλθει το τέλος. Οπότε σημασία δεν έχει το σεξ, αλλά το καλό σεξ που απολαμβάνουν και οι δύο πλευρές.

3. Ρομαντικές χειρονομίες

Οι γυναίκες υποτίθεται ότι θέλουν κοσμήματα, λουλούδια και σοκολάτες. και γενικά, κάθε δωράκι είναι μια επιβεβαίωση ότι ο άλλος νοιάζεται για σένα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες λοιπόν. Ένα γλυκό, ένα ωραίο βιβλίο, μια καλή γραβάτα ή ένα άρωμα είναι κάτι που θα το εκτιμήσει. Μπορεί τα δώρα να διαφέρουν, αλλά η επιθυμία καθ΄αυτήν να λαμβάνουμε δώρα είναι ίδια και απαράλλαχτη για τα δύο φύλα.

4. Ειλικρίνεια

Υπάρχουν δύο ειδών άνδρες: αυτοί που θέλουν να ελέγχουν κάθε σας κίνηση και αυτοί που θέλουν απλά να ξέρουν τι γίνεται. Τους πρώτους αποφύγετέ τους, ενώ στους δεύτερους δεν πρέπει να ψεύδεστε. Οι άνδρες απαιτούν ειλικρίνεια. Χωρίς αυτήν καμία σχέση δεν θα προχωρήσει.

5. Δικαίωμα στην σιωπή

Καμιά φορά οι άνδρες ‟δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους”. Όταν όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα τα θέλανε, χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις μην τους πιέζετε να μιλήσουν. Μια αγκαλία και ένα ‟όλα θα πάνε καλά” είναι πολύ καλύτερο από ατελείωτες συζητήσεις. Στο τέλος θα σας ανοιχτεί και θα σας εξομολογηθεί το τι σκέφτεται και πώς νοιώθει.

6. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Οι εποχές του ‟η γυναίκα στην κουζίνα, ο άνδρας στην δουλειά” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο θα ήταν ψέμα να πιστεύετε ότι ένας άνδρας δεν θα απολαύσει ένα καλό δείπνο από τα χεράκια της αγαπημένης του. κάθε αρσενικό θέλει να αισθανθεί ότι τον κακομαθαίνει η καλή του. Οι άνδρες αγαπούν το καλό φαγητό και αγαπούν και τις καλές γυναίκες. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, το αποτέλεσμα τους ενθουσιάζει.

7. Χαβαλές

Ο σοβαρός τύπος είναι μεν γοητευτικός, αλλά όλα τα αρσενικά κρύβουν τον έφηβο μέσα τους. Όταν θα συναντηθεί με τον κολλητό θα θελήσει να κάνει χαβαλέ. Μην του το στερήσετε, εσείς θα χάσετε. Στην πραγματικότητα θα τον χαροποιήσει να διαπιστώσει ότι εκτιμάτε την πλακίτσα του. ή τουλάχιστον την ανέχεστε.

8. Ξεσπάσματα

Δεν είμαστε καλοί στην επικοινωνία, όντως. Η πρώτη αντίδραση όταν είμαστε αναστατωμένοι είναι να αντιδράσουμε σπασμωδικά. Μην παίρνετε βαρέως τα ξεσπάσματά των ανδρών. Μπορεί να μην είναι ωραίο θέαμα, αλλά ένας καταπιεσμένος άνδρας μπορεί μελλοντικά να αντιδράσει ακόμη χειρότερα.

9. Γάμος

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά και οι άνδρες θέλουν να χορέψουν τον χορό του Ησαΐα. Μπορεί να μην κάνουν πλάνα για μια μεγαλειώδη γαμήλια τελετή. Ωστόσο, επιθυμούν να δεσμευθουν στο να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους με το άτομο που αγαπούν. Ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κάνουν το βήμα επειδή θέλουν να είναι σίγουροι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τον γάμο και τα συμπαρομαρτούντα, δηλαδή οικογένεια και παιδιά. Ασφαλώς και τα επιθυμούν όλα αυτά.

10. Αφήστε τα παιχνιδάκια

Τα ‟τσαλιμάκια” και τα νάζια δίνουν νοστιμιά σε μια σχέση. Αλλά με μέτρο. Εάν διαρκώς κρατάτε έναν άνδρα σε ένταση, πιθανότατα θα τον χάσετε. Οι σχέσεις δεν είναι διαρκοί ανταγωνισμοί και καβγάδες. Ενίοτε εκτιμάται η ηρεμία και η γαλήνη!

11. Κρεβατομουρμούρα

Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνδρα. Να έχει γλαρώσει και να είναι έτοιμος για την αγκάλη του Μορφέα και εσείς να τον βασανίζετε με ζήλιες, ανασφάλειες και άλλα τέτοια. Απλά μην το κάνετε!

Στην τελική, τα πράγματα είναι απλά: Απλά αγαπήστε τον σύντροφό σας και θα σας αγαπήσει και αυτός!