Την ποινή των ισοβίων αντιμετωπίζει Ελληνίδα η οποία συνελήφθη στο στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 2,4 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (γυρω στα 250.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ η μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα «σοβαρό παράπτωμα» που τιμωρείται «με πρόστιμο έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (πάνω από 530 χιλ. €) και ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Στην επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η γυναίκα επιβάτης έφτασε στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία με τους τελωνειακούς να εντοπίζουν τα ναρκωτικά σε μια συσκευασία που είχε κρύψει σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης της.

Η 19χρονη επρόκειτο την επόμενη Τετάρτη να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών δεν έχει γίνει για την ώρα γνωστός.  Πληροφορίες των Μέσων της Κίνας, επικαλούμενες πηγές των διωκτικών Αρχών αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς, οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εφοδιαστούν εν όψει των εορτών που πλησιάζουν».

Μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης;

Τοπική εφημερίδα της Νότιας Κίνας που έκανε γνωστό το θέμα γράφει ότι η Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται προσπαθώντας να εισαγάγει κοκαΐνη.

Την προηγούμενη Παρασκευή μια γυναίκα 52 ετών προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία 2,5 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα σε 180 προφυλακτικά μέσα στο σώμα της. Η αξία της παράνομης ουσίας άγγιζε τα 300 χιλ. ευρώ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι επρόκειτο για την μεγαλύτερη απόπειρα διακίνησης που ξεσκέπασε η αστυνομία.

Τις προηγούμενες ημέρες πάλι μια γυναίκα 24 ετών έφτασε στο Χόνγκ Κόνγκ από την Τανζανία, πάλι μέσω Αιθιοπίας. Πάνω της βρέθηκαν 2 κιλά κοκαΐνης.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές της κινεζικής επαρχίας είναι τώρα εάν πρόκειται για το ίδιο καρτέλ που προωθεί την κοκαΐνη. Το γεγονός όμως ότι η Ελληνίδα πέταξε από την Αιθιοπία μάλλον κίνησε αρκετές υποψίες.

Σοκ και προβληματισμός για την σύλληψη της 19χρονης Ελληνίδας

Αν και η ταυτότητα της νεαρής Ελληνίδας δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή, πολλά ελληνικά μέσα αναφέρονται σε ένα γνωστό μοντέλο από την Λέσβο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νησιού lesvosnews.gr, η νεαρή κοπέλα ονομάζεται Ειρήνη Μελισσαροπούλου και είναι κόρη αστυνομικού. Ο πατέρας που χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, είναι ασφαλώς συντετριμμένος από το συμβάν. Ευχή όλων είναι το παραστράτημα της νεαρής κοπέλας να μην αποβεί μοιραίο για το μέλλον της.

Την υπεράσπισή της έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η συλληφθείσα βρισκόταν στην Μεσσηνία για σπουδές. Άγνωστο είναι πώς μπλέχτηκε στα δίχτυα των εμπόρων κοκαΐνης. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες την στιγμή της σύλληψης, πρόκειται για μια εντυπωσιακή παρουσία.

Παράλληλα με την σύλληψη της 19χρονης, απορίες προκύπτουν και για το κατά πόσο ο χώρος του μόντελινγκ διαπλέκεται με κυκλώματα μεγαλοδιακινητών ναρκωτικών.