Λένε ότι ‟η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι αυτού που την παρατηρεί”. Beauty is in the eye of the beholder όπως το λένε οι Άγγλοι. Αλλά για να μπούμε κι εμείς στο μάτι κάποιου και να γίνουμε λίγο ελκυστικοί πρέπει να κάνουμε κι εμείς το κατιτίς μας.

Για τον σκοπό αυτό, το Indy100 ετοίμασε μια σύντομη λίστα για το τι πρέπει να κάνουμε για να αρέσουμε λίγο περισσότερο.

1. Βγες έξω με παρέα και φίλους ή τέλος πάντων μην βγεις ολομόναχος!

Μια έρευνα από το 2014 βρήκε ότι οι άνθρωποι φαίνονται ομορφότεροι εάν βρίσκονται σε μια παρέα.

Βασικά το μυαλό μας ‟σκανάρει” ένα σύνολο προσώπων συναθροιστικά. Εάν έχουμε μια όμορφη, ζωηρή παρέα θα δείχνουμε και εμείς πιο ελκυστικοί μέσα σε αυτήν.

2. Χαμογέλα!

Τώρα έχεις έναν λόγο να χαρίζεις χαμόγελα δεξιά κι αριστερά.

Μια έρευνα του 2013 αποκάλυψε ότι όταν εμφανίζονται δύο πανομοιότυπα πρόσωπα που διέφεραν μόνο στην έκφρασή τους, οι ερωτηθέντες προτιμούσαν το χαμογελαστό πρόσωπο.

Στην πραγματικότητα ένα χαμογελαστό πρόσωπο θεωρείτο πιο ελκυστικό από ένα πιο όμορφο αλλά λιγότερο χαρωπό πρόσωπο.

Ο θεραπευτής με ειδικότητα στις σχέσεις, εκπαιδευτής και συγγραφέας Shadeen Francis δήλωσε στο Business Insider

«Ως κοινωνικά όντα είμαστε όλοι προγραμματισμένοι να προσέχουμε την γλώσσα του σώματος. Σκανάρουμε το περιβάλλον μας για σημάδια ασφάλειας και δεκτικότητας.

Το χαμόγελο είναι ένα πανανθρώπινο σημάδι ζεστασίας, προσήνειας και ελκυστικότητας.

Αυτό ισχύει ακόμα και απέναντι στους εαυτούς μας. Εάν μας χαμογελάσουμε στον καθρέφτη, ο εγκέφαλός μας λαμβάνει παρόμοια σήματα σαν να μας χαμογελά ένα φιλικό πρόσωπο.»

Γι΄αυτό και οι αγγλόφωνοι αναφωνούν ‘cheese!’ όταν φωτογραφίζονται. Το χαμόγελο μας δείχνει πιο όμορφους πάνω στην φωτογραφία.

3. Απόφυγε την τυπική κουβεντούλα

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 ο τρόπος να ερωτευθείς και να σε ερωτευθούν είναι σταδιακά να αποκαλύπτεις ουσιαστικές προσωπικές πληροφορίες.

Κοινώς, άσε τα περί καιρού, πολιτικής κρίσης και τα περί ανέμων και υδάτων. Μπες στο θέμα και πες τι σκέφτεσαι και τι σε απασχολεί. Όσο βαθύτερα πηγαίνουν οι ερωτήσεις που θέτεις ή απαντάς, τόσο πιθανότερον ειναι να δούμε έναν έρωτα να γεννιέται.

4. Πάρε σκύλο

Εντάξει, πρόκειται για την γνωστή…παγίδα.

Εάν τρέχεις με ένα τετράποδο στους δρόμους δείχνεις πιο ελκυστικός ή ελκυστική. Ωστόσο αυτό ισχύει περισσότερο για τους άνδρες.

Σύμφωνα με ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από εξελικτικής σκοπιάς, οι γυναίκες αγαπούν τα αρσενικά που δείχνουν ικανά να δώσουν φροντίδα. Οι άνδρες πάλι δίνουν μεγαλύτερη βάση στο να βρουν ερωτική σύντροφο.

5. Φάε καρότα! Πολλά καρότα!

Ίσως πρόκειται για την πιο ζόρικη συμβουλή. Απαιτούνται μεγάλες ποσότητες καρότων, περισσότερα από όσα θα μπορούσες να φας.

Μια έρευνα από το 2011 έβαλε εθελοντές να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα και την υγεία βάσει των προσώπων 51 λευκών ατόμων. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πρόσωπα με μια ζεστή κιτρινωπή – πορτοκαλί απόχρωση είναι πιο αγαπητά.

Τα καρότα, τα οποία περιέχουν καροτίνη, προσδίδουν αυτήν την απόχρωση.

Δοκιμάστε να τρώτε καρότα λοιπόν. Σε καλό θα σας βγει όπως και να’χει.

6. Γυναίκες βάλτε τα κόκκινα

Ναι, είναι γεγονός. Μια μικρή αλλαγή στα ρούχα ή τα νύχια ή τα χείλη θα κάνει τις κυρίες πιο ελκυστικές.

Μια έρευνα βρήκε ότι οι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από γυναίκες που φορούν κόκκινα αντί, ας πούμε, πράσινα.

Είναι το χρώμα που εκπροσωπεί το πάθος, την δύναμη και τον αισθησιασμό.

7. Δώσε ένα νεύμα με το κεφάλι σου

Σοβαρά, φαίνεται ότι δουλεύει. Σύμφωνα με μια έρευνα το νεύμα της κεφαλής μας κάνει 40% πιο ελκυτικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί μάς κάνει να δείχνουμε πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές συναναστροφές.

8. Γυναίκες, σπάστε την μεσούλα σας

Μια μικρή καμάρα στην μέση των γυναικών τις κάνει πιο ελκυστικές σύμφωνα με μια έρευνα.

Αυτό μπορεί να δώσει και μια εξήγηση γιατί τα τακούνια είναι τόσο δημοφιλή. Τα τακούνια κάνουν την γυναίκα να αποκτά μια μικρή καμάρα στην μέση της. Αυτό με την σειρά του κάνει τους άνδρες να τις προσέχουν περισσότερο.

9. Άνδρες, αφήστε μούσια

Το έχουμε ξαναπεί και ξαναδεί και σε παλιότερο άρθρο μας. Τα γένια αρέσουν στις γυναίκες όταν αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις. Για σύντομες σχέσεις πάλι ενδείκνυται το αξύριστο look τύπου τριών ημερών.

Αφήστε γένια λοιπόν κύριοι για να γίνετε πιο ελκυστικοί, αρκεί να μην το παρακάνετε.