Είτε μας αρέσει, είτε όχι, Ντόναλντ Τράμπ είναι σίγουρα μια προσωπικότητα με πολλές ικανότητες και εκκεντρικότητες. Μερικές συνήθειές του όμως είναι ιδιαιτέρως αξιοθαύμαστες.

Όλοι έχουμε την ιδιοσυγκρασία μας και τις παραξενιές μας. Ειδικά όταν είμαστε μόνοι μας στο σπίτι μας και δεν μας βλέπει κανείς, κάνουμε διάφορα, όπως να κοιμόμαστε με τις κάλτσες ή να σκαλίζουμε την μύτη μας.

Τι γίνεται όμως όταν είσαι ηγέτης μιας υπερδύναμης; Πόσες παραξενιές επιτρεπονται;

Ο αμφιλεγόμενος 71χρονος κοντεύει να κλείσει ένα χρόνο ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Συγγραφείς και δημοσιογράφοι συγκέντρωσαν σε μια λίστα όλα τα περίεργα του Τραμπ.

Εδώ είναι μερικές μόνο από τις παραξενιές του. Αφήνουμε στην άκρη τα tweets του και άλλες δηλώσεις του όπως το περίφημο #covfefe.

Άσε κάτω το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης!

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τραμπ δεν θέλει να πειράζει κανείς το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης στον Λευκό Οίκο.

Μόνο αυτός και το τεχνικό προσωπικό του έχουν αυτό το δικαίωμα. Οι οθόνες δείχνουν διαρκώς στα αγαπημένα του κανάλια, όπως το συντηρητικό Fox News.

Ακόμα και κατά την διάρκεια συναντήσεων οι τηλεοράσεις λέγεται ότι είναι ανοιχτές, έστω και στην σίγαση. Έτσι ο Τραμπ μπορεί να ρίχνει μια ματιά στους τίτλους των ειδήσεων.

Μπόλικη διαιτητική Κόλα

Μια από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες του Τραμπ είναι η διατροφή του. Δεν θα έλεγε κανείς ότι αυτή είναι άξια θαυμασμού πάντως.

Οι New York Times ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος καταναλώνει περίπου 12 κουτάκια διαιτητική Κόλα την ημέρα.

Φημολογείται ότι έχει ένα ειδικό κουμπάκι στο γραφείο του για να του φέρνουν το αγαπημένο αναψυκτικό του. Πολλοί από το περιβάλλον του φοβούνται όμως ότι παίζει άσχημα με το καλό της υγείας του.

Αλλάζει διαρκώς θέση σε αντικείμενα

Νωρίτερα φέτος ένα βίντεο με τον Τραμπ να αλλάζει θέση σε ό,τι βρισκόταν μπροστά του έγινε viral στο Twitter.

Έτσι ο Πρόεδρος δεν άφηνε σε ησυχία έγγραφα, ποτήρια ή οτιδήποτε άλλο είχε την ατυχία να είναι σε ‟απόσταση βολής”.

Ορισμένοι θεώρησαν ότι επρόκειτο για μια μορφή ψυχαναγκαστικής διαταραχής. Άλλοι πάλι, λιγότερο κακοπροαίρετοι, θεώρησαν ότι είχε να κάνει με την εμπειρία του Τραμπ από την τηλεόραση.

Είναι πορωμένος με την καθαριότητα

Αναφέρεται ότι ο Τραμπ έχει φοβία με τα μικρόβια και είναι κολλημένος με την προσωπική υγιεινή. Σε ένα από τα βιβλία του, το The Art of the Comeback (‟Η Τέχνη της Επιστροφής”) λέει ότι προσπαθεί να πλένει τα χέρια του όσο συχνότερα μπορεί για να αποφύγει τυχόν ασθένειες.

Είναι τόσο υποχόνδριος που αποφεύγει όπως ο Κατακουζηνός στο ‟Κωνσταντίνου και Ελένης” τις χειραψίες. Δεν πατάει τα κουμπιά στο ασανσέρ ενώ ακόμη και την πίτσα την τρώει με μαχαιροπήρουνο.

Βέβαια τον έχουμε δει κι έτσι:

Μισεί να μην είναι στις ειδήσεις

Είναι παγκοσμίως διαπιστωμένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσκεται να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής.

Το να μην είναι πρώτη είδηση ωστόσο αποτελεί γι΄αυτόν λόγο για ανησυχία. Όπως ανέφερε ένας πρώην συμβουλός του «Ο κ. Τραμπ ένιωθε εξαιρετικά άβολα μετά από δύο τρεις ημέρες απουσίας του από τις ειδησείς».

Του αρέσει να τρώει «βρόμικα»

Πολλοί από εμάς έχουν αδυναμία στα φαστφουντάδικα.

Ο Τραμπ δεν πίνει αλκοόλ, δεν καπνίζει και δεν πίνει καφέ. Αλλά του αρέσει το φαστ φουντ με την συνοδεία κόλας. Κλασσική αμερικάνικη διατροφή δηλαδή.

Πολύ συχνά τα δείπνα στον Λευκό Οίκο περιλαμβάνουν καλοψημένες μπριζόλες, σαλάτες με πλούσια ντρέσινγκ και κομμάτια μπέικον, σάλτσες και επιδόρπια με πολλές μπάλες παγωτό δίπλα τους.

Τα μαλλιά του

Ο Τραμπ έχει πιθανότατα την διασημότερη κόμμωση αυτή την στιγμή στο πλανήτη. Αυτό το γνωρίζει και του αρέσει να προσπαθεί να τα διατηρήσει καθαρά και στο ακέραιο.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, παραπονέθηκε για την κακή ποιότητα των σπρέυ μαλλιών στις μέρες μας (!).

Του αρέσει να δείχνει τα μπάνια του Λευκού Οίκου στους επισκέπτες του

Σύμφωνα με φήμες, ο Τραμπ συνηθίζει να δείχνει στους επισκέπτες του το καινούριο του σπίτι. Ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει δε στο να παρουσιάσει τα μπάνια του Λευκού Οίκου.

Αν και το υπνοδωμάτιο του Λινκολν και το μπαλκόνι του Τρούμαν είναι σημεία όπου πάντα κάνει μια στάση, του αρέσει να δείχνει και ένα ανακαινισμένο μπάνιο δίπλα στο περίφημο Οβάλ Γραφείο.

Μόνο μερικές ώρες ύπνου την νύχτα

Το να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μια χρονοβόρα εργασία, όσο καλός ή κακός και να είσαι στην δουλειά σου. Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ δεν έχει πολύ χρόνο στην διάθεσή του για ύπνο.

Λέγεται ότι σηκώνεται μετά από μόλις πέντε ή έξι ώρες ύπνου για να δουλέψει περίπου 16 ώρες στην σειρά.

Δεν ξέρουμε αν ο Τραμπ είναι ιδιοφυία ή ικανός ηγέτης αλλά σίγουρα πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μιλήσει για τις παραξενιές κάποιων προσωπικοτήτων του παρελθόντος. Φαίνεται λοιπόν ότι όταν είσαι δραστήριος και δυναμικός, όλο και κάποιες παραξενιές θα σε συνοδεύουν!