Με κέρινο ομοίωμα μοιάζει μετά το λίφτινγκ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μπορεί να έχει πατήσει τα 81 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εντούτοις δεν έχει σταματήσει να προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Έστω κι αν εγείρει διαρκώς αρνητικά σχόλια.

Ο τέσσερεις φορές πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό show της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI. Στην συνέχεια παρευρέθηκε και σε εκδήλωση του κόμματός του οποίου προεδρεύει, το κεντροδεξιό Forza Italia (Εμπρός Ιταλία).

Η δημόσια εμφάνιση του Μπερλουσκόνι σηματοδοτεί και την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας. Ο ίδιος καταδικάστηκε το 2013 για φορολογικές ατασθαλίες. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να λάβει δημόσιο αξίωμα. Ωστόσο έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση, δεδομένου ότι και το κόμμα του καλπάζει δημοσκοπικά ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Η πολιτική επιστροφή του Μπερλουσκόνι

Τυχόν αθώωσή του θα σημάνει και εντυπωσιακή επιστροφή του ‟Καβαλιέρε” στην πολιτική σκηνή της χώρας την οποία σημάδεψε τις τελευταίες δεκαετίες. Ο ίδιος άλλωστε δηλώνει πανέτοιμος να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία. Αλλά ακόμη κι αν δεν ανακληθεί η καταδίκη του, ο Μπερλουσκόνι επιχειρεί να προωθήσει άτομα του κύκλου του στην πρωθυπουργία. Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στον 69χρονο απόστρατο στρατηγό των καραμπινιέρων Λεονάρντο Γκαλιτέλι, τον οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα στελέχη της ηγεσίας του σώματος των καραμπινιέρων».

Βγαλμένος από μουσείο κέρινων ομοιωμάτων

Αυτό πάντως που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το νέο λίφτινγκ του προέδρου του συντηρητικού κόμματος. Ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε με μέτωπο αρυτίδωτο και αζάρωτο, αλλά εμφανώς ”παρατραβηγμένος” λόγω κάποιας αισθητικής επέμβασης. Πολλοί σχολίασαν ειρωνικά ότι η θέση του θα ήταν καλύτερα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds!

Ο εκκεντρικός πολιτικός έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας τόσο με τις πολλαπλές εγχειρήσεις αισθητικής και εμφυτεύσεις μαλλιών που έχει πραγματοποιήσει όσο και με την πολύκροτη υπόθεση Ruby και τα «Bunga Bunga parties». Το 2011 κατηγορήθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη τότε (17 ετών) Μαροκινή Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή με το όνομα Ρούμπι, στα ροζ πάρτι στη βίλα του στο Άρκορε. Η υπόθεση είχε πάει στα δικαστήρια και παρά την αθώωσή του στο ανώτατο δικαστήριο (με το σκεπτικό ότι ο Μπερλουσκόνι αγνοούσε την ηλικία της Ρούμπι) η υπόθεση επανήλθε ύστερα από καταγγελίες για δωροδοκία μαρτύρων.

Η Μαροκινή Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως Ρούμπι, με την οποία είχε σεξουαλικές σχέσεις ο Μπερλουσκόνι ενώ αυτή ήταν ανήλικη.