Παραλίγο να μείνει χωρίς κεφάλι παρουσιαστής στην Αυστραλία την ώρα που πραγματοποιούσε ένα πείραμα!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αυστραλία . Πρωταγωνιστής ήταν ο Jacob Strickling, διάσημος από την σελίδα του στο You Tube. Η σελίδα του ονομάζεται Make science fun (Κάνε την επιστήμη, διασκέδαση) και απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες.

Το Make science fun έχει πάνω από 21.000 ακόλουθους στο You Tube.

Τι συνέβη όμως ακριβώς;

Ο  Strickling  ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Studio 10”. Αρχικά ο ίδιος παρουσίασε ένα απλό πείραμα. Σε αυτό εκτόξευε μπουκάλια  Coke συνδυάζοντας το περιεχόμενό τους με άζωτο. Επανέλαβε το πείραμα δύο φορές και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Την τρίτη φορά όμως ο γνωστός επιστήμονας είχε την φαεινή ιδέα να συμπεριλάβει και την παρουσιάστρια Natarsha Belling στην όλη διαδικάσια.

Καθόλου καλή ιδέα!

Όπως παραδέχτηκε η Belling, δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτική κατά την πραγματοποίηση των δύο προηγούμενων πειραμάτων. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, όταν της ζητάει ο  Strickling να αναποδογυρίσει το μπουκάλι, εκείνη δεν το κρατάει σωστά και ακριβώς κάθετα στο έδαφος. Το μπουκάλι εκτοξεύεται σχεδόν χωρίς έλεγχο στον αέρα. Μόνον κατά τύχη δεν πέτυχε τον παρουσιαστή, αφού πέρασε μόλις εκατοστά από το πρόσωπό του.

Το πόσο ορμητική ήταν η εκτόξευση μπορεί να διαπιστωθεί από το γεγονός ότι ένα κλαδί δέντρου πέφτει παραδίπλα με δύναμη στο έδαφος. Το μπουκάλι εκτοξεύθηκε κυριολεκτικά με ταχύτητα βλήματος.

Μην το πραγματοποιήσετε στο σπίτι!

Είναι καθαρά θέμα τύχης ότι το μπουκάλι δεν πέτυχε τον παρουσιαστή στο πρόσωπο. η ειρωνία είναι δε ότι και η παρουσιάστρια τον ρώτησε πριν πάρει το μπουκάλι αν το πείραμα είναι επικίνδυνο!

Το βίντεο είναι μια ζωντανή απόδειξη γιατί αυτές οι εκπομπές πάντα επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να δοκιμάσει κανείς τέτοια πειράματα μόνος του. Αυτό όμως που είναι απορίας άξιον είναι το πώς γίνεται ένας παρουσιαστής που ετοιμάζει εκπομπές για παιδιά να είναι τόσο απρόσεκτος.