Μολις τον προηγούμενο μήνα είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τον τίτλο «Όσοι πίνουν Gin είναι πιο σέξυ σύμφωνα με την επιστήμη». Σύμφωνα με εκείνο το άρθρο, ερευνητές συνέδεσαν την κατανάλωση του αγαπητού ποτού με το αίσθημα της ελκυστικότητας και την ερωτική διάθεση.

Τώρα μια έρευνα ισχυρίζεται ότι όσοι αγαπούν το Gin Tonic είναι πιθανότερο να εμφανίζουν κάποια ψυχοπάθεια. Βέβαια, για να είμαστε πιο ειλικρινείς η έρευνα δεν αφορά μόνον το Gin αλλά γενικότερα τις πικρές γεύσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται πέραν του τζιν, ο σκέτος μαύρος καφές και η σοκολάτα υγείας.

Όσοι αρέσκονται να καταναλώνουν ανάλογες γεύσεις είναι πιθανόν να εμφανίζουν σημάδια σαδισμού, ναρκισσισμού και Μακιαβελισμού. Επομένως, μπορεί να ευχαριστιούνται με τον πόνο άλλων ατόμων, να είναι ψυχροί, εγωιστές και να στερούνται ενσυναίσθησης και κατανόησης.

Για την ιστορία, ο αρθρογράφος καταναλώνει αφειδώς και τα τρία προϊόντα.

Η έρευνα προέρχεται από το πανεπιστήμιο του Innsbruck της Αυστρίας. Δημοσιεύτηκε πριν από δύο χρόνια στο περιοδικό Appetite. Η πρώτη συγγραφέας του σχετικού άρθρου είναι η Ελληνίδα Δρ. Χριστίνα Σαγιόγλου.

Αν σου αρέσουν οι πικρές γέυσεις όπως το Gin, μάλλον είσαι λίγο κάθαρμα

Οι ερευνητές ανέφεραν τα παρακάτω: «Τα αποτελέσματα των ερευνων επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η πικρή γεύση συνδέεται πιθανότατα με κακόβουλα χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας. Ο εντονότερος συσχετισμός είναι μεταξύ καθημερινου σαδισμού και ψυχοπάθειας.»

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, οι ερευνητές πρόσθεσαν και κάτι ακόμα. Ο βαθμός καλοσύνης ενός ατόμου, δηλαδή το πόσο συνεργατικός ή συμπαθητικός είναι ένα άτομο, είναι αντιστρόφως ανάλογος με το πόσο κάποιος προτιμά τις πικρές γεύσεις. Είναι σαφής η σύνδεση λοιπόν, έτσι δεν είναι;

Οι ερευνητές δεν δίνουν μια σαφή εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Ωστόσο, η Δρ. Σαγιόγλου είπε ότι η κατανάλωση πικρών τροφών μπορεί ίσως να συγκριθεί με τα τραινάκια στο λούνα πάρκ που μας διασκεδάζουν, προκαλώντας μας φόβο.

Επομένως, αν όλα αυτά ισχύουν, ξέρετε τι συμβαίνει εάν ο ή η συνοδός σας πίνει Gin Tonic. Δεν αποκλείεται να βγαίνετε με έναν ή μία ψυχοπαθή που θέλει να σας πληγώσει και να σας κάνει να υποφέρετε. Βέβαια, αν πίνετε κι εσείς το ίδιο ποτό ή έχετε πάντα μαζί σας μια μαύρη σοκολάτα χωρίς ίχνος ζάχαρης, τα πράγματα περιπλέκονται. Ψυχοπάθεια και sex appeal μπερδεύονται επικίνδυνα.

Καλά ξεμπερδέματα!