Στις 0:08 γεννήθηκε το πρώτο μωρό στο Βερολίνο. Την ώρα που στην πρωτεύουσα της Γερμανίας τα πυροτεχνήματα φώτιζαν ακόμη τον ουρανό, μια νέα ζωή ερχόταν στον κόσμο.

Το μωράκι ονομάζεται Φίλιππος. Οι γονείς του,ομογενείς από την Γερμανία, είναι η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου και ο σύζυγός της Βύρων.

«Η θέα από τον όγδοο όροφο του μαιευτηρίου ήταν μαγευτική» δήλωσε η η νεαρή μητέρα. Η αλλαγή του χρόνου την βρήκε βέβαια ακριβώς πάνω στην γέννα. Παρόλα αυτά βρήκε το κουράγιο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα πυροτεχνήματα που έπεφταν από την περίφημη πλατεία Alexanderplatz.

Ο περήφανος πατέρας, 34 χρονών, εργάζεται ως βοηθός ιατρός ενώ η κα. Ηλιοπούλου είναι 33 χρονών. Εργάζεται δε ως τραπεζική υπάλληλος.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του έτους ακόμη ένα μωρό

Το μικρό ελληνόπουλο θα λάβει το όνομα Φίλιππος, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα. Ενδιαφέρον έχει ότι ο μικρός ομογενής κέρδισε τον τίτλο με μεγάλη τύχη. Τρία λεπτά πριν να τελειώσει το 2017, ακόμη ένα μωρό γεννήθηκε στο Βερολίνο, η Κλάρα. Φαίνεται λοιπόν ότι η μικρή δεν κρατήθηκε, και η…αναβλητικότητα του μικρού Φιλίππου του χάρισαν την πρωτιά.

Η είδηση αναμεταδόθηκε από πολλά γερμανικά μέσα. Μεταξύ άλλων και από την γνωστή μας tabloid εφημερίδα Bild. Η εν λόγω εφημερίδα εκφράστηκε αρκετές φορές υποτιμητικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες στα χρόνια της κρίσης.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η χαρμόσυνη είδηση για το 2018 θα σημάνει και την αλλαγή του τρόπου που τα γερμανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.