πότε προκύπτει η απιστία;

Τον έρωτα πολλοί αγάπησαν, την απιστία ουδείς! Δυστυχώς, σε κάθε σχέση κάποια στιγμή η “περίοδος του μέλιτος” θα περάσει. Τότε έιναι που θα εμφανιστούν διάφορα προβλήματα τα οποία όλα τα ζευγάρια καλούνται να αντιμετωπίσουν. Εάν τα προβλήματα δεν λυθούν άμεσα, τότε προκύπτουν κι άλλα ζητήματα. Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τρίτα (και τέταρτα) άτομα μπαίνουν στο παιχνίδι.

Μετά τα έξι χρόνια αρχίζουν τα προβλήματα

Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν που πραγματοποιήθηκε από Ισραηλινούς ερευνητές δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sex Research το οποίο καταπιάνεται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, φαίνεται ότι οι γυναίκες είναι πιθανόν να προβούν στο εν λόγω ατόπημα στην περίοδο μεταξύ έξι και δέκα ετών από την αρχή μιας σχέσης. Κόντρα στα όσα οι περισσότεροι πιστεύουν, οι άντρες αποδεικνύονται πιο ανθεκτικοί στους πειρασμούς αφού μόλις μετά τα 11 χρόνια αρχίζει να πηγαίνει ο νους τους στο πονηρό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο με 423 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Η έρευνα δεν βασίζεται σε στοιχεία από πραγματικά συμβάντα της καθημερινής ζωής. Παρόλα αυτά δίνεται μια εικόνα για την συμπεριφορά των δύο φύλων εν σχέσει με το ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία διαφέρουν ανάμεσα στα φύλα.  Ο κύριος λόγος που ρίχνει τους άντρες στο κρεβάτι μιας άλλης γυναίκας είναι ότι βρήκαν το άλλο άτομο σεξουαλικά ελκυστικό. Για τις γυναίκες πάλι σε Ευρώπη αλλά και Αμερική ο πρώτος λόγος που τις οδηγεί να κάνουν το βήμα της απιστίας είναι η αδιαφορία του συντρόφου τους.  Οι γυναίκες αυτές αισθάνονται ότι οι σύντροφοί τους δεν τους έδιναν την απαιτούμενη προσοχή και στοργή που χρειάζονται.

Η «Παρασκευή της απιστίας»

Ενδιαφέρον έχει ότι η σελίδα Illicit Encounters η οποία διευκολύνει την απιστία, ονόμασε την φετινή 18 Νοεμβρίου ως την «Άπιστη Παρασκευή». Η ημερομηνία αυτή προκύπτει βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 300 χρήστες της ιστοσελίδας.

Η ημέρα αυτή θεωρείται ως η πλέον επίφοβη για να προβεί κάποιος σε ακόλαστες πράξεις δεδομένου ότι είναι ακριβώς η Παρασκευή πριν την αρχή των εορτασμών των Χριστουγέννων. Εκείνες τις ημέρες οι περισσότεροι πλέον είναι αρκετά απασχολημένοι με τις οικογένειές τους και δεν έχουν πια χρόνο για παραστρατήματα.

Πηγή:

ifl science