Ο χειμώνας καλά κρατεί. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτε καλύτερο από το να χουχουλιάζεις στα ζεστά  φορώντας τις πιτζάμες σου. Ή μήπως υπάρχει;

Εάν ανήκετε στους ‟προνομιούχους” που έχουν καλή θέρμανση στο σπίτι, σκεφτείτε σοβαρά να πετάξετε τα ρούχα σας και να μείνετε όπως σας γέννησε η μαμά σας. Ο λόγος είναι ότι όσοι κοιμούνται γυμνοί μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία τους.

Μειώστε την θερμοκρασία του σώματος

Όταν κοιμόμαστε γυμνοί, μειώνουμε την θερμοκρασία του σώματός μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ύπνος μας να ‟βαθαίνει” και επομένως ξεκουραζόμαστε καλύτερα, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα.

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, τα πρώτα στάδια του ύπνου απαιτούν την μείωση της θερμοκρασίας του σώματός μας.

Μπορεί να χάσετε βάρος εάν κοιμάστε γυμνοί

Ένα κρύο περιβάλλον την νύχτα ενδέχεται να αλλάζει την σύσταση του λίπους σύφωνα με αυτήν την έρευνα. Έτσι, εάν μειώσουμε την θερμοκρασία μας ελαττώνουμε και το λευκό λίπος. Αυτό συνδέεται με την παχυσαρκία. Από την άλλη αυξάνεται το καφέ λίπος. Αυτο καίει ενέργεια για να αυξήσει την θερμοκρασία.

Αυτό βάζει μπροστά τον μεταβολισμό μας, κάνοντας ευκολότερη την απώλεια βάρους. Όταν λοιπόν κοιμόμαστε γυμνοί, αναπόφευκτα μειώνουμε και την θερμοκρασία μας και έτσι ενισχύουμε τις καύσεις λίπους.

«Αερίστε» τις ευαίσθητες περιοχές

Γενικά είναι καλό μερικές φορές να αφήνουμε τα γεννητικά μας όργανα λίγο ελεύθερα.

Κατ΄αρχάς μια έρευνα από το 2015 αναφέρει ότι τα στενά μποξεράκια που φοράνε οι περισσότεροι άνδρες σήμερα είναι πιθανόν να μειώσουν τις αναπαραγωγικές ικανότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνουν την θερμοκρασία γύρω από τους γεννετήσιους αδένες.

Ομοίως, και για τις γυναίκες προτείνεται να αφήνουν την ευαίσθητη περιοχή να ‟αναπνεύσει”. Τα εσώρουχα αυξάνουν την θερμοκρασία και την υγρασία.

Όπως ισχυρίστηκε στο Vice ο Ronald Blatt, γυναικολόγος στο Manhattan Center for Vaginal Surgery:

“Το αιδοίο χρειάζεται να ανασαίνει. Για να συμβεί αυτό πρέπει να περάσετε την νύχτα χωρίς εσώρουχο.

Αυτό θα σας δροσίσει και θα αφήσει τον αέρα να κυκλοφορήσει. Επίσης θα αποτρέψει να αναπτυχθούν διάφορες λοιμώξεις που προκαλούνται από υγρασία σε ζεστές περιοχές του σώματος.»

Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς επιστημονικές αποδείξεις ότι πράγματι είναι καλύτερο οι γυναίκες να κοιμούνται χωρίς εσώρουχο.

Αξίζει πάντως τον κόπο να δοκιμάσετε. Αρκεί βέβαια να μην πουντιάσετε…