Τα περισσότερα γλέντια της Πρωτοχρονιάς συνήθως σε οδηγούν σε κάποιο πάρτυ, λιγότερο ή περισσότερο έξαλλο. Κάποια στιγμή, καταλήγεις μεθυσμένος ή μεθυσμένη στο κρεβάτι σου. Η επόμενη ημέρα θα φέρει ένα επώδυνο χανγκόβερ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων όμως, όλα θα ξεπεραστούν γρήγορα και θα ανανήψεις!

Για έναν κάτοικο του Όσλο όμως η αρχή του νέου χρόνου τον έβαλε και σε μεγάλα έξοδα.  Ο κάτοικος της πρωτεύουσας της Νορβηγίας χρεώθηκε με 18.000 νορβηγικές κορώνες για μια και μόνο διαδρομή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1800€.

Είχε τόση κίνηση στον δρόμο;

Σύμφωνα με το BBC, o 40 και κάτι ετών επιβάτης πάνω στο μεθύσι του κάλεσε ταξί για να πάει σπίτι του. Η λεπτομέρεια είναι ότι το ταξί το πήρε στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας. Από εκεί μέσω της Σουηδίας έφτασαν στο Όσλο.

Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων!

Φτάνοντας σπίτι του, ο κύριος αυτός δεν θέλησε να πληρώσει τον οδηγό του ταξί.

Ο έξαλλος ταξιτζής που είχε ξεμείνει και από μπαταρία έξω από το διαμέρισμα του απίθανου επιβάτη, κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Η αστυνομία του Όσλο βρήκε τον τζαμπατζή επιβάτη να κοιμάται στο κρεβάτι του. Όταν τον ξύπνησαν, συμφώνησε ότι θα πληρώσει το ποσό. Σχετικά με το συμβάν, η αστυνομία του Όσλο έβγαλε ανακοίνωση στο twitter.

Σύμφωνα με τον δημόσιο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ο άντρας δεν είχε επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Ο μεθυσμένος Ρουμάνος που ξύπνησε στο Λονδίνο

Η παραπάνω ενδιαφέρουσα ιστορία ωχρία βέβαια μπροστά σε αυτήν που συνέβη στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου. Ένας Ρουμάνος, ο Mihai Danciu, βρέθηκε από την κωμόπολη όπου ζει στην Ρουμανία 2600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Ο Danciu ενώ τα έπινε με φίλους του, έχασε την μνήμη του. Αυτό που θυμόταν ήταν ότι από το μπαρ όπου καθόταν, βρέθηκε να είναι μια εβδομάδα μετά σε μιαν αυλή στο Λονδίνο. Μόλις συνήλθε, διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένος. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, μια Ρουμάνα νοσηλεύτρια του εξήγησε πού βρίσκεται και προσπάθησε να τον βοηθήσει να βγάλει άκρη με αυτήν την ιστορία.

Ο μεθυσμένος Ρουμάνος διέσχισε μια διαδρομή 2695 χιλιομέτρων χωρίς να έχει ιδέα πώς έγινε αυτό!

Δυστυχώς από τις ειδήσεις δεν μάθαμε ποτέ πώς πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι ο Ρουμάνος. Θα ήταν σίγουρα αδύνατον να έφτασε εκεί μέσω μιας πτήσης, αλλά ίσως μεταφέρθηκε με λεωφορείο ή κάποιο αυτοκίνητο.

Και στις δύο περιπτώσεις το ηθικό δίδαγμα είναι πάντως μην πίνετε περισσότερο απ΄ό,τι αντέχετε. Μπορεί να βρεθείτε καταχρεωμένοι ή να ξυπνήσετε σε άλλη χώρα.