Οι υπέρβαρες γυναίκες γίνονται αντικείμενο σοβαρών διακρίσεων στην εργασία τους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει ύστερα από έρευνα του αμερικανικού site Fairygodboss που ασχολείται με την θέση των γυναικών στον εργασιακό κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα του ιστοχώρου, σε 500 εργοδότες δόθηκε μια φωτογραφία μιας υπέρβαρης γυναίκας. Στην συνέχεια αυτοί ερωτήθηκαν εάν σκέφτονταν να την προσλάβουν.

Μόνο 15,6% απάντησαν θετικά σε μια τέτοια προοπτική. Επιπλέον, ένας στους πέντε θεωρεί την γυναίκα της φωτογραφίας “νωθρή” ενώ ένα 21% χαρακτήρισε ένα τέτοιο παρουσιαστικό ως ‟μη-επαγγελματικό”.

Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για το γυναικείο δυναμικό της Αμερικής. Περίπου 4 στις 10 Αμερικανίδες (38.3%) μπορούν να χαρακτηριστούν παχύσαρκες. Το ποσοστό είναι υψηλότερο αυτού των αντρών (34.3%). Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπέρβαρο. Επομένως, δύο στις τρεις γυναίκες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ζήτημα με το βάρος τους.

«Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετές προκαταλήψεις εν σχέσει με το βάρος ενός ατόμου στον εργασιακό τομέα. Αυτό παίζει ένα μεγάλο ρόλο στην διαδικασία της πρόσληψης.» Αυτό αναφέρει η υποδιευθύντρια του τμήματος Διατροφικής Πολιτικής και Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου του Connecticut Rebecca Puhl. «Οι προκαταλήψεις απέναντι στους υπέρβαρους επικρατούν παντού και είναι κοινωνικά αποδεκτές» προσθέτει.

Επιπρόσθετα, «τα στάνταρ για την εξωτερική εμφάνιση είναι αυστηρότερα για τις γυναίκες απ’ ό,τι είναι για τους άντρες. συνήθως είναι οι γυναίκες που αξιολογούνται για την εμφάνισή τους» αναφέρει ο Δρ. Kelly Brownell, κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Duke. Όπως αναφέρει, αυτό το γεγονός κάνει δύσκολο για υπέρβαρες γυναίκες να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις των εργοδοτών εναντίον τους.

Λόγω βάρους χάνουν ευκαιρίες για καριέρα

Η ραδιοφωνική παραγωγός Shavonne Patrice Owens, 37 χρονών, έχει βιώσει αυτήν την προκατάληψη. Όταν είχε κάνει αίτηση για μια εργασία όπου έπρεπε να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα, το αφεντικό της δεν την προσέλαβε γιατί «παραείναι τεράστια για την δουλειά».

Αυτή η ‟δικαιολογία” δεν διατυπώθηκε ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ήταν το βασικό αίτιο που συζητήθηκε στην εταιρεία όπου η Owens είχει αιτηθεί.

H Owens ζύγιζε εκείνη την εποχή πάνω από 200 κιλά με ύψος 181 εκ. Όπως ανέφερε, το περιστατικό την ενόχλησε για μια στιγμή «αλλά μόνο για μια στιγμή…Ξέρω όμως ποια είμαι και το βάρος μου με εμπόδισε να κάνω πολλά πράγματα που ήθελα.» Κοιτάζοντας στο παρελθόν, η ίδια διαπιστώνει ότι έχασε πολλές ευκαιρίες για την καριέρα της, όπως για παράδειγμα σε κατάστημα πωλήσεων όπου θα έπρεπε να στέκεται για αρκετές ώρες. Υποπτεύεται δε ότι το βάρος λειτουργεί  συχνά εναντίον της.

I THINK I NEED TO SHOUT SOME WORDS OUT TO YOU TODAY! <3 "There is NO LIMIT to what you can IMAGINE. With COMMITMENT and…

Posted by Shavonne Patrice Owens onMonday, 10 August 2015

«Είμαι ένα μεγαλόσωμο κορίτσι, αλλά δεν είμαι τεμπέλα…(οι υπέρβαροι) είναι κι αυτοί άνθρωποι, δεν είναι φάλαινες» αντιδρά η Owens. Και προσθέτει: «Ελπίζω πραγματικά ότι οι άνθρωποι στο μέλλον ότι όσοι παίρνουν συνέντευξη από υπέρβαρους ανθρώπους καταλαβαίνουν ότι πρόκειται ακόμα για ανθρώπινα όντα».

Η Puhl σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί κάποιοι είναι υπέρβαροι. Η εικασία ότι πρόκειται απλώς για νωθρότητα είναι ανοησία.

«Αυτό αποτελεί μια υπεραλουστευτική προσέγγιση και βασίζεται στην άποψη ότι το σωματικό μέγεθος αντανακλά όλες τις συνήθειες ενός ατόμου. Υπάρχουν άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος υψηλότερο του μέσου όρου και παρόλα αυτά είναι πολύ πιο υγιή από ένα άτομο με χαμηλό Δείκτη. Δεν ξέρεις π.χ. εάν ένας υποψήφιος για εργασία δεν έχει άλλες βλαβερές συνήθειες όπως π.χ. να καπνίζει ή να πίνει, δεν ξέρεις το πώς κοιμάται ή αν κάνει καθιστική ζωή.»

Όσοι εργοδότες επομένως κρίνουν κάποιον μόνο από το πάχος του και μόνον αγνοούν πολλές άλλες παραμέτρους που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Ανισότητα στους μισθούς και νομοθετικό κενό

Το να είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες κάνει την αναζήτηση εργασίας ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση για τις γυναίκες. Μπορεί επίσης να περιορίσει τις πιθανότητες να λαμβάνουν καλές αποδοχές. Μια έρευνα του 2010 στο Journal of Applied Psychology κατέδειξε ότι ιδιαιτέρως υπέρβαρες γυναίκες κέρδιζαν 19.000 δολάρια λιγότερα από γυναίκες ‟με μέσο όρο βάρους”. Την ίδια στιγμή, οι ιδιαιτέρως ‟αδύνατες γυναίκες” μπορούσαν να κερδίζουν 22.000 δολ. περισσότερα, μια πολύ σημαντική διαφορά ασφαλώς.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι διακρίσεις ενάντια στους παχύσαρκους είναι ανεξέλεγκτες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει νομοθεσία για να προστατεύσει τους υπέρβαρους από οποιαδήποτε προκατάληψη κατά την διαδικασία πρόσληψης.

«Το ζήτημα μεροληψίας λόγω σωματικού βάρους δεν υπάρχει στην ομοσπονδιακή ή τοπική νομοθεσία» τονίζει ο νομικός σύμβουλος, ειδικός σε εργασιακά ζητήματα, Jon Stage. «Μέχρι να υπάρξει κάποια σχετική νομοθετική μέριμνα, οι ύπερβαροι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στον εργασιακό βίο τους.»

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αντίστοιχα δεδομένα και μαρτυρίες από την Ελλάδα. Εμείς θεωρούμε ωστόσο ότι οι πληθωρικές γυναίκες αποτελούν υγιέστερα πρότυπα ομορφιάς από αυτά που ενίοτε προβάλλονται από την βιομηχανία μόδας!