Καλύτερες στο να διοικούν οι γυναίκες;

Το να είναι κάποιος ιδιαίτερα ευφυής μπορεί να τον κάνει κακό ηγέτη, καταδεικνύει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, η υψηλή ευφυία σε κάνει ικανό ηγέτη αλλά μόνο έως ενός σημείου. Τα πιο λαμπρά μυαλά δεν γίνονται καλοί αρχηγοί.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Psychology.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγμα από 379 άτομα που βρίσκονται σε μεσαίες διοικητικές θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Τα στελέχη αυτά προέρχονται από 30 χώρες και απασχολούνται στον τραπεζικό κλάδο, τις τηλεπικοινωνίες, τον ξενοδοχειακό κλάδο και το εμπόριο.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 38 και 27 τοις εκατό ήταν γυναίκες.

Από όλες και όλους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο και ένα τέστ νοημοσύνης, το Wonderlic Personnel Test. Το τέστ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για την αξιολόγηση και ανεύρεση διοικητικού προσωπικού.

Ο μέσος όρος του δείκτη νοημοσύνης (IQ) των συμμετεχόντων ήταν 111. Βρίσκεται λοιπόν πάνω από τον μέσο όρο του 100.

Οι ερευνητές ύστερα συνομίλησαν με 11 ομότιμους ή κατώτερους υπαλλήλους του κάθε ‟ηγέτη” που πήρε το τεστ νοημοσύνης.

Καλύτερες στο να διοικούν οι γυναίκες

Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες ως ηγέτιδες από τους άντρες. Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τα καταφέρνουν πιο καλά από τους νεώτερους.

Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης νοημοσύνης έπαιζε μεν ρόλο στην απόκτηση θέσεων μάνατζερ αλλά μέχρι τον δείκτη IQ 120. Αυτό επιβεβαιώνει μελέτες που όντως συνδέουν νοημοσύνη και ηγετικές ικανότητες. Μεγαλύτερο όμως IQ από 120 σήμαινε και αντιστροφή αυτού του συσχετισμού.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι είχαν υψηλότερο IQ, σημείωναν μικρότερο σκορ στις διάφορες μορφές ηγετικής διαχείρισης απ΄ό,τι λιγότερο ευφυείς συμμετέχοντες.

Μετά το IQ 128 έγινε πλέον σαφές ότι υψηλή νοημοσύνη και λιγότερο αποτελεσματική διαχείριση συνδέονται.

Η διαφορά δεν ήταν ότι οι πιο ευφυείς χρησιμοποιούσαν κακές μεθόδους. Το πρόβλημα ήταν μάλλον ότι δεν ήξεραν πια καλή μέθοδο να πρωτοδιαλέξουν.

Οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με σιγουριά γιατί ευφυείς άνθρωποι είναι λιγότερο καλοί ηγέτες. Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι οι ευφυείς χρησιμοποιούν πιο περίπλοκη γλώσσα, είναι λιγότερο εκπαιδευμένοι στο να απλοποιούν τις εργασίες τους και προσπαθούν να βρουν τι μπορεί να βρουν οι υπόλοιποι δύσκολο ή απαιτητικό.

Αν λοιπόν θεωρείτε τον διευθυντή σας λιγότερο έξυπνο από εσάς, ίσως και να έχετε δίκιο!

Πηγή:

Independent