Το να έχεις αδελφή ή αδελφό δεν είναι πάντα υπόθεση. Συχνά πρέπει να μοιράζεσαι ένα δωμάτιο, οι γονείς σου δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί σου ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες δεν λείπουν οι ανταγωνισμοί.

Υπάρχουν όμως και τόσα θετικά στο να έχεις αδέλφια. Ειδικά αν έχεις αδελφή.

Κατ΄ αρχάς υπάρχουν πολλά θετικά που ήδη ξέρουμε

Αν είσαι κορίτσι, μπορείς να κάνεις με την αδελφή σου τόσα πολλά κοινά πράγματα! Μπορείτε να πάτε μαζί για ψώνια, να φτιάχνετε τα μαλλιά και το μέικ άπ η μία στην άλλη, να μιλάτε εμπιστευτικά για κοριτσίστικα θέματα. Με μια αδελφή, πάντα θα υπάρχει μια γυναίκα στην οικογένεια για να μοιραστείς μυστικά και προβληματισμούς. Και φυσικά μπορείτε να θάβετε μαζί αγόρια και αργότερα τους άνδρες της ζωής σας!

Για τα αρσενικά, οι αδελφές είναι μια καταπληκτική πηγή συμβουλών για το πώς να γνωρίσουν ένα κορίτσι ή να διαλέξουν ένα δώρο για μια φίλη. Οι κοινωνικοί κύκλοι επίσης των αδελφών φέρνουν τα αγόρια σε επαφή με άλλα κορίτσια και έτσι συχνά γίνονται πολλές ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Σωστά;

Φυσικά, όπως κάθε άλλο άτομο με το οποίο μοιραζόμαστε χώρο και xρόνο, μπορεί ενίοτε οι αδελφές μας να γίνονται σπαστικές. Όταν είναι μικρές τσιρίζουν πάνω από το κεφάλι μας και μεγάλες μας ζαλίζουν με τα προσωπικά τους.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα, θα πρέπει να είστε ευγνώμονες εάν έχετε μια αδελφή. Συγχωρήστε λοιπόν τα όποια ελαττώματά της και δώστε προσοχή στα παρακάτω.

Όπως αναφέρει μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο De Montfort στο Leicester και το πανεπιστήμιο του Ulster, εάν έχετε αδελφή είστε πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι.

Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με τους ερευνητές ψυχολόγους, το να υπάρχει ένα μικρό θηλυκό στην οικογένεια συμβάλλει με θαυμαστό τρόπο στην συναισθηματική ευεξία.

Παίρνοντας συνέντευξη από 571 άτομα, μεταξύ 17 και 25, οι ερευνητές εντόπισαν ότι όσα άτομα έχουν αδελφές είναι πιθανότερο να διάγουν και πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Οι αδελφές μάς ενθαρρύνουν να μιλάμε πιο ανοιχτά για τα συναισθήματά μας

Οι αδελφές συμβάλλουν στο να έρχονται τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά. Είναι αυτές που ενθαρρύνουν να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας πιο ανοιχτά.

Ο καθηγητής Tony Cassidy από το πανεπιστήμιο του Ulster δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι όσοι έχουν αδελφές, έχουν καλύτερη νοητική υγεία.

«Οι αδελφές φαίνεται ότι ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία και την συνοχή στις οικογένειες. Από την άλλη, η ύπαρξη ενός αδελφού έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η συναισθηματική έκφραση είναι κεφαλαιώδης για την ψυχολογική υγεία και η ύπαρξη μιας αδελφής προωθεί την έκφραση αυτή.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια φυσική τάση στα αγόρια να αποσιωπούν ζητήματα. Με τα αγόρια υπάρχει μια συνωμοσία της σιωπής. Τα κορίτσια σπάνε αυτόν τον κανόνα.»

Η έρευνα έδειξε ότι στα θέματα συναισθηματικής έκφρασης, τα χαμηλότερα ποσοστά προήλθαν από άνδρες που είχαν μόνο αδελφούς. Το καλύτερο σκορ είχαν κορίτσια με αδελφές.»

Αυτές τείνουν να είναι οι πιο φιλόδοξες και ανεξάρτητες, σύμφωνα με τα ευρήματα.

ΓΙα όσα άτομα προέρχονταν από χωρισμένες οικογένειες, ήταν εμφανές από την έρευνα ότι οι αδελφές ήταν αυτές που αλληλοβοηθήθηκαν πιο πολύ για να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες.

Τα μοναχοπαίδια αναζητούν στηρίγματα εκτός οικογένειας

Τα μοναχοπαίδια πάλι βρίσκονταν κάπου στην μέση αναφορικά με το ποσοστό ευτυχίας και αισιοδοξίας.

Η Liz Wright που συμμετείχε στην έκδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων πρόσθεσε:

«Τα μοναχοπαίδια αναπτύσσουν έντονους δεσμούς εκτός του σπιτιού τους. Βρίσκουν υποστήριξη όπως τα παιδιά με αδέλφια, αλλά αυτή βρίσκεται έξω από την οικογένεια.»

Οπότε μόνον αγάπη για τις αδελφούλες μας!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.