Καλά νέα για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Γερμανία και προτίθενται να προβούν σε ερωτικές πράξεις. Ανάμεσα στα πιθανά μέρη όπου οι περιπτυξεις δεν διώκονται είναι και οι τουαλέτες των συρμών.

Όπως την βρίσκει κανείς, εμείς δεν κρίνουμε.

Η γερμανική αστυνομία όφειλε πάντως να δηλώσει ότι μια τέτοια πράξη δεν συνεπάγεται διώξεις. Σε αυτήν την διευκρίνηση οδήγησε το γεγονός ότι οι επιβάτες σε μια τοπική διαδρομή στην νοτιοδυτική Γερμανία αγανάκτησαν όταν άκουσαν νεαρό ζευγάρι να ασκεί την αγαπημένη του ασχολία. Τόση ήταν η ενόχληση που τελική κληθηκε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πάντως δεν πολυκατάλαβαν την έκρηξη των επιβατών και αντέδρασαν πιο χαλαρά.

Επική ήταν η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Λόγω του ότι νεαρό ζευγάρι εμφανώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τις ορμές του, κληθηκαν δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος του Haslach. Η αστυνομική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στις 19.00. Το ασυνήθιστο στην περίπτωση ήταν το εξής: ο 27χρονος νεαρός άνδρας και η έξι ετών νεώτερη συνοδός του δεν αναζήτησαν σε κάποιο σπίτι την εγγύτητα που επιθυμούσαν. Αντ΄αυτού η τουαλέτα του τοπικού συρμού αποτέλεσε την σκηνή διεξαγωγής της ερωτικής δραστηριότητάς τους. Εξαιτίας του θορύβου που προκάλεσε η εν λόγω πράξη, μια 33χρονη επιβάτις εξέφρασε την έντονη δυσθυμία της. Με την άφιξη του συρμού στον σιδηροδρομικό σταθμό η διαφωνία εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό. Οι δυνάμεις που κλήθηκαν εκεί κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Ωστόσο δεν υπήρξαν προσαγωγές ή απονομή ποινών.»

Απίστευτα αστυνομικά περιστατικά!

Στην Ελλάδα είναι στερεοτυπική η εικόνα που έχουμε για τους Γερμανούς ως τηρητές της τάξης και του νόμου. Και όντως, οι Γερμανοί καλούν συχνά το αντίστοιχο ‘100’ για ψύλλου πήδημα ή για περιπτώσεις που τελικά καταλήγουν να έχουν αρκετή πλάκα.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2017 μια γυναίκα άκουγε περίεργους ήχους στην οικία της. Επειδή φοβήθηκε μήπως υπήρχε κάποιος διαρρήκτης στο σπίτι κάλεσε την αστυνομία. Τελικά οι ήχοι είχαν προκληθεί από τον χαμένο δονητή της γυναίκας που συνέχιζε να…δονείται.

Τον Οκτώβριο του 2016 κάποιος κάλεσε την αστυνομία για να παραπονεθεί ότι ο γείτονάς του κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του σε μέρα αργίας, κάτι που απαγορεύεται. Τελικά ο γείτονας απλώς μαγείρευ σνίτσελ και κοπανούσε τα κομμάτια κρέας, ως είθισται. Ο υπάλληλος που έγραψε την αναφορά της αστυνομίας επεσήμανε ότι «τα σνίτσελ βρίσκονται πλέον στο τηγάνι. Δεν επάρθησαν μέτρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τον Μάιο του 2017 συναγερμός σε ένα σπίτι έθεσε σε κινητοποίηση την αστυνομία. Τελικά αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι οι ένοικοι έλειωσαν μια αράχνη ακριβώς την ώρα που αυτή βρισκόταν πάνω στο κουμπί του συναγερμού.

Τελη Μαΐου του 2017 μια γυναίκα πιάστηκε στα πράσα να κλέβει εναν δονητή. Η γυναίκα αντέδρασε έντονα στην σύλληψή της και μάλιστα δάγκωσε το αστυνομικό όργανο. Η αναφορά της αστυνομίας έγραφε ότι «ήταν ασαφές τι την διέγειρε τόσο έντονα.»

Τον Νοέμβριο του 2017, ένας 81χρονος εντόπισε ένα άντικείμενο βάρους πέντε κιλών στον κήπο του. Φοβούμενος ότι πρόκειται για βόμβα, κάλεσε την αστυνομία. Τελικά το βαρύ και ογκώδες αντικείμενο ήταν ένα μεγάλο…κολοκύθι.