Φαίνεται ότι οι Έλληνες απανταχού της γης έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ιδιαίτερα για τα φωτάκια. Είχαμε δει εδώ πριν λίγες ημέρες το πλέον στολισμένο σπίτι στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στην Κοζάνη.

Τα ελληνικά κατορθώματα όμως συνεχίζονται και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με είδηση λοιπόν που ανήρτησε η ιστοσελίδα Greek Reporter, το σπίτι ενός Έλληνα ομογενή είναι το πιο φωταγωγημένο και διακοσμημένο στην Νέα Υόρκη.

Τριακόσιες χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Ο κύριος Ισίδωρος Μπίλας ξεκίνησε αυτήν την φανταστική παράδοση πριν από 35 χρόνια. Από τότε άνθρωποι από όλη την Νέα Υόρκη σπεύδουν στο σπίτι του στο Μπρούκλυν για να ατενίσουν το μοναδικό θέαμα.

Το σπίτι του, μια μονοκατοικία, έχει πάνω από 300 χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια! Επίσης κάποιος θα βρει τουλάχιστον δύο χριστουγεννιάτικά δέντρα, εκατοντάδες γιρλαντες και άλλα εορταστικά στολίδια και ασφαλώς μια ελληνική σημαία.

«Κάθε στολίδι εδώ μέσα είναι και το αγαπημένο μου» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Μπίλας πήγε από την Ελλάδα στις ΗΠΑ πριν από 43 χρόνια. Όπως λέει ο ίδιος, ο στολισμός είναι φτιαγμένος από τον ίδιο. Ορισμένα στολίδια δημιουργήθηκαν πριν από 35 χρόνια, όταν άρχισε να στολίζει το σπίτι του σε αυτούς τους ρυθμούς.

Πέντε χιλιάδες δολάρια για ηλεκτρικό!

Όπως λέει χρειάζεται 5 εβδομάδες για να στολίσει. Για ηλεκτρικό ρεύμα πληρώνει 5.000 δολάρια κατά την περίδο αυτή.

«Θα μπορούσα να έχω πάρει ακόμα ένα σπίτι με τα λεφτά που έχω ξοδέψει για τα στολίδια όλα αυτά τα χρόνια» δηλώνει.

Ωστόσο ο 62χρονος Ελληνοαμερικάνος λέει ότι όλο αυτό αζίζει το χρήμα και τον κόπο.

«Παίζω με τα παιχνίδια μου και νιώθω πάλι παιδί» αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Οι επισκέπτες του σπιτιού ενθαρρύνονται να προσφέρουν δωρεές για το Ronald McDonald House. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που φροντίζει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Μετά τα Χριστούγεννα, τα στολίδια και τα φωτάκια αποθηκεύονται σε τρια διαφορετικά γκαράζ για την επόμενη χρονιά.

Δεν είναι όμως αυτό μεγάλη κούραση; «Όλο αυτό αξίζει τον κόπο» δηλώνει ο κ. Μπίλας.

Και του χρόνου λοιπόν κύριε Ισίδωρε!

The Greek Christmas Home of New York!

Recorded LIVE, watch a tour of one of the best decorated homes in New York City, belonging to a Greek, Mr. Isidoros Bilas. The Greek American started the amazing tradition 35 years ago, and today his house has more than 300000 Christmas lights, while it takes 5 weeks to decorate and $5000 in electricity for the season!

Posted by Greek Reporter on Thursday, 14 December 2017