O Amaury Guichon δεν είναι ένας συνηθισμένος ζαχαροπλάστης. Βασικά δεν είναι απλώς και μόνον ένας ζαχαροπλάστης. Οι δημιουργίες του δεν αφορούν μόνον την γεύση αλλά ικανοποιούν και την όραση αλλά και την αισθητική.

Ο νεαρός Γαλλοελβετός μεγάλωσε στην Γενεύη  της Ελβετίας. Το 2005, σε ηλικία 14 χρονών αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές μαγειρικές τέχνης στην Γαλλία. Το πάθος του ωστόσο παρέμενε η ζαχαροπλαστική. Επέστρεψε στην Ελβετία και εν συνεχεία απέκτησε ειδίκευση στην σοκολάτα και πάλι στην Γαλλία, στο Παρίσι. Κατά τις σπουδές του εκεί βραβεύθηκε ως ο καλύτερος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης.

Από εκείνη την στιγμή, η καριέρα του εκτοξεύεται: Μετά από διάφορους επιτυχημένους διαγωνισμούς και συνεργασίες, ο Guichon μετακομίζει στις ΗΠΑ. Εκεί, από το 2014 εργάστηκε στην πατισερί Jean Philippe στο Λας Βέγκας. Κατάφερε σε δύο χρόνια να γίνει ο ίδιο σεφ. Ατο 2017 ταξιδεύει τον κόσμο για να διδάξει άλλους μαθητευόμενους ζαχαροπλάστες σε φημισμένες σχολές.

Ο Amaury Guichon αποτελεί ένας από τους διασημότερους σεφ ζαχαροπλαστικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει χιλιάδες θαυμαστές τόσο στο facebook όσο και στο instagram.

Η δουλειά του, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αγγίζει τα όρια της τέχνης:

Η σοκολάτα είναι όπως ο πηλός

Ο Γαλλοελβετός δημιουργός δουλεύει την σοκολάτα όπως τον πηλό, όπως αναφέρει. Η σοκολάτα μπορεί να πάρει κάθε μορφή. Το να δουλεύεις με αυτό το υλικό «είναι σχεδόν κάτι το αισθησιακό!». Πολλά έργα του, όπως το λουλούδι λωτού που δημιούργησε με λευκή σοκολάτα, συναρπάζουν πραγματικά με την λεπτότητά τους. Την δημιουργία αυτή, αλλά και άλλες ακόμα, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ο σοκολατένιος Άγιος Βασίλης

Ένα από τα έργα του που απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία αλλά και μεγάλες ποσότητες σοκολάτας είναι ο Άγιος Βασίλης καθισμένος σε ένα θρόνο. Σε βίντεο που ανήρτησε το Bored Panda στο facebook, φαίνεται πόσο απαιτητική ήταν η δουλειά αυτή:

Sculpting a chocolate Santa by Amaury Guichon

Sculpting a chocolate Santa by Amaury GuichonRead more: goo.gl/hjywC4

Posted by Bored Panda on Wednesday, December 27, 2017

Αναμένουμε να δούμε περισσότερα σοκολατένια γλυπτά από τον ιδιαίτερο αυτόν σεφ!